Alt information om sygdom
og sundhed

Lægens leksikon

Her kan du søge blandt 25 sygdomsområder med mere end 1000 artikler.

SymptomGuiden

Et symptom kan være et signal fra kroppen på sygdom. Se årsager til sygdommen.

Krop & Sundhed

Fokus på Krop & Sundhed - med den seneste viden inden for livsstil.

DET SUNDE LIV

Det Sunde liv er også sund fornuft

Alkohol er et organisk opløsningsmiddel, som er kræftfremkaldende og forbundet med flere end 200 forskellige sygdomme med kort- og langsigtede konsekvenser.

Sund og varieret kost danner grundstenen, for kroppens næringsindtag, og forebygger
en række livsstilssygdomme.

Motion dækker over mange forskellige aktiviteter. Det kan være sportsaktiviteter eller det kan være gå- eller cykelturen til arbejde.
I gennemsnit dør rygere 10 år tidligere end ikke-rygere.

Almindelige sygdomme og deres symptomer

Når det kommer til sundhed og sygdom, er det afgørende at kunne genkende symptomer på almindelige sygdomme. Dette kan hjælpe med tidligt at opdage og håndtere sygdomme effektivt.

Håndtering af symptomer på almindelige sygdomme, kan gøres mere effektivt, når vi har den nødvendige viden. Dette muliggør ikke kun hurtig genopretning men også øget livskvalitet.

Kend symptomerne på influenza: feber, hoste, ømhed i kroppen, træthed

Lær symptomerne på en forkølelse: nysen, løbende eller tilstoppet næse, ondt i halsen

Identificer symptomer på Covid-19: feber, tør hoste, tab af smags- eller lugtesans

Genkende symptomerne på diabetes: øget tørst, hyppig vandladning, ekstrem træthed, sløret syn

 

Over 1.200 artikler om sygdomme

Her hos infosundhed.dk har vi samlet over 1.200 artikler og indlæg om sygdomme, med rådgivning om behandling og evt. kosttilskud, skrevet af rigtige læger, specialister og sundhedsplejere. Du kan bla. finde artikler om Fnat, Psoriasis, Hårtab, For højt blodtryk, Hæmorider, Fodsvamp eller Øjenbetændelse m.fl.

Vi har også artikler om sundhed og sund kost, samt afhængighed af rygning og alkoholisme samt alderssygdomme og hjælpemidler til ældre m.m.

Kig rundt på siden. Måske bliver du klogere på din egen sygdom eller lær at takle dit barns sygdom.

Hygiejne og sundhed

God personlig hygiejne er afgørende for at holde sygdomme og infektioner i skak. Ved at vælge at vaske dine hænder grundigt og ofte, og undgå at dele personlige genstande, kan du hjælpe med at reducere spredningen af bakterier og vira.

Et rent miljø kan forhindre spredning af sygdomme. Regelmæssig rengøring af overflader, vi ofte rører, kan gøre en stor forskel i vores samlede sundhed og trivsel.

Sådan forebygger du sygdomme

Dedikation til sund livsstil, er en effektiv strategi til at forebygge livsstilssygdomme. Korrekte kostvalg, regelmæssig motion og tilstrækkelig søvn styrker vores krop og hjælper os med at holde sygdomme på afstand.

En sund livsstil er et vigtigt redskab i forebyggelse af kroniske sygdomme. Vedligeholdelse af en aktiv livsstil og sunde spisevaner, kan bidrage betydeligt til at mindske risikoen for sundhedsmæssige komplikationer, på lang sigt.