Rygning

I gennemsnit dør rygere 10 år tidligere end ikke-rygere.

Tobaksrøg indeholder et stort antal kræftfremkaldende stoffer, og rygning er årsag til 15 forskellige kræftdiagnoser, hvoraf risikoen for lungekræft den hyppigste.

De fleste forbinder cigaretrygning med vejrtrækningsproblemer og lungekræft. Men vidste du, at rygning også er en vigtig årsag til hjertesygdomme? Du skal være opmærksom på, at når du ryger løber kulilten rundt i dit kredsløb og forkalker blodårene og risikoen for blodpropper opstår.

Ryger du en pakke cigaretter om dagen har du mere end dobbelt så stor risiko for hjerteanfald end ikke-rygere. 

Hvis du gerne vil stoppen med at ryge findes der forskellige behandlingstilbud, som sundhedsstyrelsen har udarbejdet.

 

 

10 måder at overvinde tobaksbehov på

Rygestop: 10 måder at overvinde tobaksbehov på

Hvad er den mest effektive måde til at holde op med at ryge? Med passende foranstaltninger og et støttesystem er det med tiden muligt at overvinde trangen permanent og holde op med at ryge eller tygge tobak.

Tobak indeholder rigtig mange kræftfremkaldende stoffer

Hvis du er ung ryger, har du en højere risiko for at blive udsat for en lang række sygdomme allerede i ungdommen. Men det kan betale sig at stoppe med at ryge - jo tidligere jo bedre.

Tobaksafhængighed

Et rygestop vil altid være en gevinst for dit helbred, du bliver sundere og gladere og samtidig mindskes risikoen for alvorlige sygdomme.

Pas på dine lunger

Pas på dine lunger - læs hvilke sygdomme der påvirker dem

 Vi har to lunger, der er dækket af ribbenene. Deres vigtigste funktion er at sørge for, at der kommer ilt (oxygen) nok ud i blodet, og derved afskaffe affaldsstoffet kuldioxid, som kommer den anden vej over i lungevævet (alveolerne).

Cookies er med til at gøre din oplevelse på hjemmesiden endnu bedre. Ved brug af vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies.
Ok