Medicinens historie

Medicinens historie beskriver de mest epokegørende medicinske fremskridt gennem tiderne, som for eksempel opdagelserne af cellernes transportsystem, immunterapi -  fremtidens behandling af kræftsygdomme, vores indre GPS, samt immunologien og den magiske kugle   

Historien om C-vitamin - også kaldet ascorbinsyre


Skørbug - den klassiske mangel på C-vitamin har været kendt siden oldtiden, men længe var der uenighed om både årsagen til - og behandlingen af sygdommen. 

Historien om Robert Edwards, "Far" til verdens første reagensglasbarn

Verden over burde fire millioner mennesker klappe i hænderne. Netop disse individer er kommet til verden udelukkende på grundlag af én mands livsværk; biologen Robert Edwards, som indførte reagensglasmetoden i England i 1978.

August Krogh - grundlæggeren af den moderne arbejds- og idrætsfysiologi

I 1920 blev August Krogh tildelt Nobelprisen i fysiologi for “opdagelse af den kapillarmotoriske regulationsmekanisme af næringstilførslen til vævene”.

Historien om den molekylærbiologiske revolution

Biologiskelægemidler - den ny generation af lægemidler, der bekæmper sygdomme ved hjælp af stoffer, der findes naturligt i kroppen, fx hormoner og antistoffer.

Historien om vores ”indre GPS” i hjernen

Hvordan ved vi, hvor vi er?  Hvordan kan vi finde vej fra et sted til et andet? Og hvordan kan vi gemme denne information på en sådan måde, at vi umiddelbart kan finde vej, næste gang vi skal opspore den samme vej?

Historien om poliovaccinen, og Jonas Edward Salk

Polio, også kaldet børnelammelse, har formentlig været årsag til lammelse og dødsfald gennem det meste af menneskehedens historie. Sygdommen var kendt i både det gamle Ægypten og i antikkens Rom. Det var dog først ved indgangen til 1900-tallet, at sygdommen brød ud som en epidemi – først i Europa og senere i USA.