10 overraskende tegn på depression

10 overraskende tegn på depression

overraskende tegn på depression

Har du et ukontrolleret indkøbsbehov? eller foretrækker du virtuelle sociale interaktioner frem for det virkelige liv? Så kan det være tegn på depression.

1. Købemani

Har du et ukontrolleret indkøbsbehov? For nogle mennesker, der er deprimerede, er det ikke ualmindeligt at foretage tvangskøb – i butikker eller på internettet – som en adspredelse eller – stimulering af selvværd. Men “at gå på indkøbstur” er en kortvarig fornøjelse, fordi den ikke retter sig mod den underliggende depression. Vær også opmærksom på, at soldeture også kan være et tegn på mani eller bipolar lidelse.

2. Afhængig af alkohol

Næsten en tredjedel af mennesker med dyb depression, er misbrugere af alkohol. Hvis du føler, at du skal drikke for at klare angst og depression, kan du være en af ​​dem. Selvom en drink kan virke som en elevator, når du er nede, fører alkohol til depression. Så når drikkeri bliver overdrevet, kan det gøre depressionsepisoder værre og hyppigere.

Læs kapitlet om misbrugssygdomme i Lægens Leksikon

3. Glemsomhed

Depression kan være årsag til at man kan føle sig omtåget eller glemsom. Undersøgelser viser, at langvarig depression eller stress, kan øge kroppens kortison-niveauer. Dette kan forårsage skrumpning eller svækkelse af den del af hjernen, der er forbundet med hukommelse og læring. Hukommelsestab forårsaget af depression, synes at være værre for ældre mennesker. Den gode nyhed: Behandling af depression kan også forbedre depressionsrelaterede hukommelsesproblemer.

4. Overdrevent brug af Internet

Foretrækker du virtuelle sociale interaktioner frem for det virkelige liv? Tilbringer du for meget tid på internettet? Det kan være et tegn på depression. Undersøgelser har vist, at der er en forbindelse mellem høje niveauer af depression og overdreven internetbrug. Folk, der overforbruger internettet, har tendens til at bruge deres tid på pornografi, online-fællesskab og spilwebsteder.

5. Overdreven spisning og fedme

En undersøgelse fra Universitetet i Alabama fandt i 2010, at unge voksne, der rapporterer at være deprimeret, har tendens til at tage på omkring deres talje – en risiko for hjertesygdomme. Andre undersøgelser har forbundet depressioner med overdreven spisning, især hos midaldrende. Behandling af depression kan hjælpe med at behandle disse problemer.

6. Butikstyveri

Omkring en tredjedel af butikstyve lider af depression. For nogle mennesker, der føler sig magtesløse og ubetydelige på grund af depression, giver butikstyveri en følelse af magt og betydning. Det kan også give et sus til at modvirke ”depressions-følelsesløshed.” Butikstyveri grundet depression giver personen en følelse, der er vigtigere end den genstand de stjæler.

7. Rygsmerter

Har du fået smerter i ryggen, der ikke vil stoppe? Undersøgelser viser, at depression kan være en risikofaktor for kronisk lændesmerter. En undersøgelse viste, at op til 42% af personer med kroniske lændesmerter oplevede depression, før deres rygsmerter startede. Men depression kan ofte blive overset, fordi man ikke forbinder det med smerter. På samme måde giver kronisk smerte risiko for depression.

8. Ludomani

Kan spil få dig til at føle begejstring? Hvis du spiller mere end for sjov, kan du blive deprimeret, eller du kan lide af spilleafhængighed. Spilleafhængige har langt større sandsynlighed end andre for at blive deprimerede og misbruge alkohol. Mange siger, at de var nervøse og deprimerede, før de begyndte at spille. Uanset hvor meget sus det giver at spille, vil det ikke give den store gevinst – lettelse fra depression.

9. Rygning

Har du svært ved at holde op med at ryge? At være deprimeret fordobler risikoen for rygning. Storrygning – mere end en pakke om dagen – og at skulle have en cigaret fem minutter efter du vågner, er almindeligt blandt rygere, der er deprimerede. Mens deprimerede rygere er mindre tilbøjelige til at holde op med at ryge, synes fuldførelse af programmer, der bruger teknikker, der ligner dem, der anvendes til behandling af depression, såsom kognitive adfærdsterapi eller antidepressiv medicin, at kunne hjælpe.

10. Ikke at tage vare på sig selv

Hvad har fastspænding af sikkerhedsbælte med depression at gøre? Pludselig negligering af at passe på sig selv, kan være tegn på depression og lavt selvværd. Det kan være så små ting som at undlade at spænde sikkerhedsbæltet eller at børste tænder, eller så store ting som at undlade at gå til lægeundersøgelse eller at ignorere kroniske tilstande som hjerteproblemer eller sukkersyge. Bliv behandlet for din depression, og du vil sandsynligvis begynde at passe på dig selv igen.

Læs artiklen om Depression i Lægens Leksikon

Kilde: WebMD
(Foto: Shutterstock)

Seneste artikler

Øvrige artikler i kapitel