Hjertesygdom flyrejse

Hjertesygdom og flyrejse giver anledning til flere problemer: 

  • Generelt gælder, at hvis der er foretaget ændringer i den medicinske behandling, eller patienten har været indlagt inden for de seneste 2 måneder gælder forsikring ikke uden videre – og det anbefales at patienten henvender sig til sit rejseforsikringsselskab. Herfra vil man ofte bede om at patienten og lægen udfylder et skema mhp. mulig “Forhåndsgodkendelse”.

  • Den fysiske belastning med den lavere ilttension i kabinen, er i reglen ikke noget problem ved lette og moderate tilfælde af hjertesygdom. Det hyppigste problem er den lange og anstrengende rejse – som er helt fra hjemmet og helt til bestemmelsesstedet – med mulige tidsforskelle – og mange stress faktorer som for eksempel forsinkelser, lange køer – og fysiske belastninger som “småløb” for at nå en afgang, tung bagage, uregelmæssige måltider, manglende væske blandt andet pga den tørre luft i flykabinen, ubekvem siddestilling mm.

  • Risikoen for blodprop i de dybe vener i benet (trombose i underekstremiteter) og dermed for blodprop i lungerne (lungeemboli). Patienterne (og raske) bør gøre gymnastiske øvelser mhp venepumpen og gå rundt i flyet. Desuden anbefales støttestrømpe (til knæet) og acetylsalisylsyre ved langvarige rejser.

 

 

Seneste artikler

Øvrige artikler i kapitel