En stor del af den danske befolkning lider af den ofte invaliderende sygdom slidgigt.
Alligevel kender man ikke årsagen til sygdommen, men med nye forskningsprojekter håber man at komme nærmere en opklaring.
Nyt fra: Forskningsprojekt på Bispebjerg Hospital
Hver morgen vågner rigtig mange danskere med ondt i led og legeme på grund af slidgigt. For dem kan hver bevægelse være en plage.
Faktisk er det helt op mod 50 procent af befolkningen, der har passeret 50 år, som lider af slidgigt, og det kan nedsætte deres livskvalitet væsentligt. Og unge bliver også ramt.
Trods forskning i emnet over en årrække kender man dog endnu ikke årsagen til slidgigt. Og det er netop den gåde, et nyt forskningsprojekt på Bispebjerg Hospital i København vil forsøge at komme tættere på en opklaring af.
Nyt fra: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
Nyt dansk studie viser, at kroppen ikke kan gendanne ødelagt brusk efter slidgigt eller sportsskader i leddene. Det kan få stor betydning for den fremtidige behandling af ledskader og slidgigt, der er en af de helt store folkesygdomme.
Patientliv, med den visuelle guide om sygdommen slidgigt, belyser ikke nødvendigvis de enkelte emner (herunder symptomer, udredning og behandling) udtømmende, og indholdet er udelukkende til informationsbrug og kan på ingen måde erstatte professional rådgivning og behandling af en uddannet, autoriseret læge. Indholdet kan således ikke bruges som basis for at stille en diagnose eller indlede en behandling.
Læs mere: Bruskskader heler ikke sig selv