Medicinens historie

Medicinens historie beskriver de mest epokegørende medicinske fremskridt gennem tiderne, som for eksempel opdagelserne af cellernes transportsystem, immunterapi -  fremtidens behandling af kræftsygdomme, vores indre GPS, samt immunologien og den magiske kugle   

Banebrydende opdagelser om immunterapi udløser nobelprisen 2018

Kræft dræber millioner af mennesker hvert år, og er en af menneskets største sundhedsudfordringer.

Danmarks første Nobelpristager Niels Ryberg Finsen

Danmarks første Nobelpristager Niels Ryberg Finsen

I 1903 fik lægen Niels Ryberg Finsen (1860 -1904 ) som den første dansker Nobelprisen i medicin og fysiologi. Finsen fik prisen for sin forskning vedrørende lysets sygdomsforebyggende og helbredende virkning.

Vaccinationens grundlægger

Vaccinationens grundlægger

Edward Jenner var den første, der på videnskabelig basis foretog en vaccination, der gav immunitet overfor sygdommen kopper. Vacciners betydning for folkesundheden er en af de største sundhedsfremmende landvindinger over de seneste 100 år.

Skræddersyet medicin

Skræddersyet medicin

Efter kortlægningen af det menneskelige genom er det blevet muligt, når man kender den enkelte patients genetiske profil, at skræddersy behandlinger til en målrettet behandling af denne.

 

Stomiposen

Stomiposen

Historien om to iværksættere og om, hvordan en revolution inden for plastindustrien medførte en fantastisk forbedring af livskvaliteten for stomiopererede over hele verden.

Transplantations immunologi

Transplantations immunologi i behandlingen af sygdomme hos mennesker

Når patienterne modtager et doneret organ, opfattes dette af kroppens immunforsvar som uønsket - som var det f.eks. en bakterie eller virus - og vil derfor naturligt angribe organet. Dette resulterer i en såkaldt rejektion, en afstødning af organet, hvilket er den største hindring for en vellykket transplantation.

 
Cookies er med til at gøre din oplevelse på hjemmesiden endnu bedre. Ved brug af vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies.
Ok