Medicinens historie

Medicinens historie beskriver de mest epokegørende medicinske fremskridt gennem tiderne, som for eksempel opdagelserne af cellernes transportsystem, immunterapi -  fremtidens behandling af kræftsygdomme, vores indre GPS, samt immunologien og den magiske kugle   

Den Spanske Syge – verdens første globale pandemi

Omkring 500 millioner mennesker i hele verden blev smittet fra januar 1918 til december 1920 af en usædvanlig dødbringende og aggressiv influenzapandemi - en type fugleinfluenza (H1N1).

Banebrydende opdagelser om immunterapi udløser nobelprisen 2018

Kræft dræber millioner af mennesker hvert år, og er en af menneskets største sundhedsudfordringer.

Danmarks første Nobelpristager Niels Ryberg Finsen

Danmarks første Nobelpristager Niels Ryberg Finsen

I 1903 fik lægen Niels Ryberg Finsen (1860 -1904 ) som den første dansker Nobelprisen i medicin og fysiologi. Finsen fik prisen for sin forskning vedrørende lysets sygdomsforebyggende og helbredende virkning.

Vaccinationens grundlægger

Vaccinationens grundlægger

Edward Jenner var den første, der på videnskabelig basis foretog en vaccination, der gav immunitet overfor sygdommen kopper. Vacciners betydning for folkesundheden er en af de største sundhedsfremmende landvindinger over de seneste 100 år.

Skræddersyet medicin

Skræddersyet medicin

Efter kortlægningen af det menneskelige genom er det blevet muligt, når man kender den enkelte patients genetiske profil, at skræddersy behandlinger til en målrettet behandling af denne.

 

Stomiposen

Stomiposen

Historien om to iværksættere og om, hvordan en revolution inden for plastindustrien medførte en fantastisk forbedring af livskvaliteten for stomiopererede over hele verden.

 
Cookies er med til at gøre din oplevelse på hjemmesiden endnu bedre. Ved brug af vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies.
Ok