Medicinens historie

Medicinens historie beskriver de mest epokegørende medicinske fremskridt gennem tiderne, som for eksempel opdagelserne af cellernes transportsystem, immunterapi -  fremtidens behandling af kræftsygdomme, vores indre GPS, samt immunologien og den magiske kugle   

Nobelprisen i medicin og fysiolgi 2021

Nobelprisen i medicin og fysiolgi 2021

Årets nobelpristagere giver os mulighed for at forstå, hvordan varme, kulde og berøring kan starte nerveimpulser, der giver os mulighed for at opfatte og tilpasse verden omkring os.

Hepatitis C - en global trussel mod menneskers sundhed

Tre forskere har fået tildelt årets nobelpris 2020 for deres opdagelse og beskrivelse af hepatitis C - en virusinfektion, der medfører kronisk leverbetændelse. 

Årets Nobelpris i medicin 2019

Hvordan celler fornemmer og tilpasser sig iltniveauet

Årets Nobelpris i medicin 2019

For deres opdagelse af, hvordan celler fornemmer og tilpasser sig ilttilgængeligheden har de tre forskere, to amerikanere og en brite, fået tildelt nobelprisen 2019

Den Spanske Syge

Den Spanske Syge – verdens første globale pandemi

Omkring 500 millioner mennesker i hele verden blev smittet fra januar 1918 til december 1920 af en usædvanlig dødbringende og aggressiv influenzapandemi - en type fugleinfluenza (H1N1).

Banebrydende opdagelser om immunterapi udløser nobelprisen 2018

Kræft dræber millioner af mennesker hvert år, og er en af menneskets største sundhedsudfordringer.

Danmarks første Nobelpristager Niels Ryberg Finsen

Danmarks første Nobelpristager Niels Ryberg Finsen

I 1903 fik lægen Niels Ryberg Finsen (1860 -1904 ) som den første dansker Nobelprisen i medicin og fysiologi. Finsen fik prisen for sin forskning vedrørende lysets sygdomsforebyggende og helbredende virkning.

 
Cookies er med til at gøre din oplevelse på hjemmesiden endnu bedre. Ved brug af vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies.
Ok