Øjenbetændelse (bakteriel konjunktivitis) er den hyppigst forekommende sygdom i øjet eller øjenomgivelserne. Enkel eller dobbeltsidig.  

 
Symptomer

Rødme (oftest kraftigst perifert), mukopurulent sekret, der bevirker sammenklistring af øjenlågene/vipper. Sjældent synspåvirkning eller kraftige smerter. 

Lymfekirtler foran øret og under kæben kan være hævede og som regel er disse med i symptombilledet, hvis der er tale om kraftigere betændelser.
 
Tilstanden kan være en blandingstilstand med inddragelse af hornhinden, så man betegner sygdomsbilledet som keratokonjunktivitis.

I milde grader af konjunktivitis er tilstanden selvbegrænsende og kan afhjælpes med simpel afvaskning og skorper i ciliekanten. Antibiotika er derfor ikke altid nødvendige.

Ved øgede gener og kraftigere purulent produktion, må man ty til antibiotisk lokalbehandling og specielt ved mistanke om keratokonjunktivitis.

Tilstanden må også betragtes som alvorligere hvis der foruden kraftig purulent sekret og ses subkonjunktival blødning

rødt øje ved konjunktivitis.jpg
Rødt øje ved konjunktivitis


Behandlingsforslag

Øjendråbe Tobrex Depot 1x2 dgl sviere mindre end Fucitalmic gel 1x2 dgl.
Øjendråbe Kloramfenikol 1x4-6 dgl.
Øjendråbe Exocin 1x4 dgl.
Øjendråbe Ciloxan
 
 
 
Senest opdateret: 12. maj 2020
Cookies er med til at gøre din oplevelse på hjemmesiden endnu bedre. Ved brug af vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies.
Ok